Kanapki z pastą z awokado i pomidorem
Kanapki z pastą z awokado i pomidorem
Przygotowanie
- Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i wydłubujemy miąższ
- Widelcem ugniatamy miąższ z awokado, tak aby powstała gęsta masa
- Czosnek przeciskamy przez praskę
- Do awokado dodajemy pozostałe składniki (poza pomidorem) i dokładnie mieszamy
- Pomidora kroimy w plastry
- Na kromki chleba nakładamy pastę z awokado, a na wierzch kładziemy plastry pomidora
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kanapek.
Autor
Lista składników
- Awokado (140 g)
- Pomidor (85 g)
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (70 g)
- Sok z limonki (bio) (25 g)
- Płatki drożdżowe (5 g)
- Czosnek (2.5 g)
- Musztarda (2.5 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.