Kanapki z jajem i warzywami
Kanapki z jajem i warzywami
Przygotowanie
- Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 2-3 minuty
- Kanapki smarujemy serem
- Pomidorki kroimy na ćwiartki
- Seler kroimy w pół plastry
- Jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół
- Na kanapki nakładamy warzywa, jaja oraz kiełki i wszystkie kanapki posypujemy przyprawami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kanapek.
Autor
Lista składników
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (210 g)
- Ser twarogowy krowi (90 g)
- Pomidor koktajlowy (40 g)
- Jajo przepiórcze (24 g)
- Kiełki brokuła (16 g)
- Seler naciowy (10 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.