Kanapki dziecięce z warzywami
Kanapki dziecięce z warzywami
Przygotowanie
- Kromki chleba smarujemy tłuszczem
- Ogórka kroimy w plastry
- Oliwki kroimy wzdłuż na pół
- Szynkę kroimy w grube paski
- Pomidora kroimy w plastry
- Na połowę ilości kanapek nakładamy sałatę, szynkę i pomidora, składamy drugą połową kanapek i dekorujemy pozostałymi składnikami, tak jak na załączonym obrazku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych kanapek.
Autor
Lista składników
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (70 g)
- Chleb gryczany (na drożdżach) (50 g)
- Szynka wieprzowa wędzona (40 g)
- Pomidor (40 g)
- Masło (15 g)
- Oliwki czarne (6 g)
- Sałata lollo rosso (5 g)
- Sałata karbowana (5 g)
- Ogórek długi (4 g)
- Koper (świeży) (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.