Kanapki dziecięce – rakieta z serem i ptaszek z warzywami i pestkami
Kanapki dziecięce – rakieta z serem i ptaszek z warzywami i pestkami
Przygotowanie
Rakieta z serem
- Z kromki chleba wycinamy trzy części, na kształt rakiety
- Rzodkiewkę kroimy w plastry
- Z ogórka wycinamy paski
- Z sera wycinamy paski, gwiazdki i księżyc
- Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt rakiety, tak jak na załączonym obrazku
Ptaszek z warzywami i pestkami
- Z kromki chleba wycinamy okrąg
- Z rzodkiewki wycinamy krótkie paseczki
- Ogórka kroimy w plastry i wydrążamy środki tworząc oczy
- Marchew kroimy na kawałki tworząc nos i nóżki
- Truskawkę kroimy na plastry
- Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt ptaszka, tak jak na załączonym obrazku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych kanapek.
Autor
Lista składników
Rakieta z serem
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
- Ser żółty (15 g)
- Ogórek długi (5 g)
- Rzodkiewka (5 g)
Ptaszek z warzywami i pestkami
- Chleb żytni na zakwasie (35 g)
- Ogórek długi (10 g)
- Ser żółty (10 g)
- Truskawka (10 g)
- Rzodkiewka (5 g)
- Marchew (5 g)
- Pestki dyni obrane (5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.