Kanapka z jajkiem sadzonym
Kanapka z jajkiem sadzonym
Przygotowanie
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wybijamy jajo, posypujemy przyprawami i smażymy przez ok. 3 minuty
- Pomidory kroimy w ćwiartki
- Na 1 kromce układamy składniki w następującej kolejności: sałata, jajo sadzone, ser, pomidory i przykrywamy 2 kromką
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kanapek.
Autor
Lista składników
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (70 g)
- Pomidor (60 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Ogórek długi (35 g)
- Ser żółty (15 g)
- Sałata karbowana (10 g)
- Masło klarowane ghee (7.5 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.