Kanapka z jajem, krewetkami i kiełkami
Kanapka z jajem, krewetkami i kiełkami
Przygotowanie
- Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (na twardo)
- Następnie jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół
- Krewetki gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 2-3 minuty, a następnie odcedzamy
- Kanapkę smarujemy tłuszczem, układamy na nią wszystkie składniki (jak na załączonym obrazku) i posypujemy przyprawami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kanapek.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (51 g)
- Krewetka koktajlowa (świeża) (36 g)
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
- Masło (15 g)
- Kiełki brokuła (8 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.