Kanapka na ciepło z kurczakiem i warzywami
Kanapka na ciepło z kurczakiem i warzywami
Przygotowanie
- Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w paski
- Do miski wlewamy tłuszcz (oliwę), wsypujemy przyprawy i dokładnie mieszamy
- Dodajemy kawałki mięsa i dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek mięsa był równomiernie pokryty
- Rozgrzewamy patelnię
- Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 6-7 minut (tak aby nie było surowe)
- Kromki chleba wkładamy do rozgrzanego grilla i podpiekamy na chrupiące grzanki
- Pomidorki kroimy na pół
- Ser kroimy w plastry
- Cebulę kroimy w krążki
- Kromki chleba smarujemy tłuszczem (masłem)
- Następnie na połowę kromek nakładamy sałatę, mięso, ser, pomidorki oraz cebulę i przykrywamy druga połową kromek
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych kanapek.
Autor
Lista składników
- Kurczak pierś (150 g)
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (140 g)
- Pomidor koktajlowy (80 g)
- Ser Mozzarella (60 g)
- Cebula czerwona (25 g)
- Sałata masłowa (20 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Masło (15 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.