Kanapka dziecięcia z jajem sadzonym
Kanapka dziecięcia z jajem sadzonym
Przygotowanie
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wybijamy jajo, dodajemy przyprawy i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białka)
- Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki na kształt noska i nóżek
- Na kanapkę nakładamy jajo, marchew i sezam (tak jak na załączonym obrazku)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych kanapek.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (51 g)
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
- Masło klarowane ghee (7 g)
- Marchew (1 g)
- Sezam czarny (1 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.