Kanapka dziecięca – sówka z masłem orzechowym
Kanapka dziecięca – sówka z masłem orzechowym
Przygotowanie
- Chleb wycinamy na kształt sówki (tak jak na załączonym obrazku) i z wyciętego kawałka wycinamy pień choinki
- Następnie smarujemy chleb masłem orzechowym
- Banana kroimy w plastry
- Z truskawki wycinamy kawałki na kształt noska i nóżek
- Kiwi obieramy i wycinamy kawałki na kształt skrzydełek i choinki
- Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt sówki i choinki, tak jak na załączonym obrazku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych kanapek.
Autor
Lista składników
- Chleb żytni na zakwasie (35 g)
- Masło orzechowe (z samych orzechów) (10 g)
- Banan (10 g)
- Kiwi (10 g)
- Truskawka (3 g)
- Rodzynki (2 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.