Kanapka dziecięca – rybka z owocami
Kanapka dziecięca – rybka z owocami
Przygotowanie
- Z kromki chleba wycinamy 2 części na kształt rybki (głowę wraz z tułowiem i ogon)
- Z truskawki usuwamy szypułkę i kroimy na kawałki przypominające małe trójkąty
- Z ananasa wycinamy kółko, następnie z tego kółka kolejne kółko i jeszcze jedno, tworząc „pierścienie”
- Z ogórka wycinamy paski przypominające glony
- Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt rybki, tak jak na załączonym obrazku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych kanapek.
Autor
Lista składników
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
- Borówka (28 g)
- Orzech laskowy (20 g)
- Truskawka (10 g)
- Ananas (10 g)
- Ogórek gruntowy (10 g)
- Rodzynki (2 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.