Kanapka dziecięca – ośmiornica
Kanapka dziecięca – ośmiornica
Przygotowanie
- Pomidorki i oliwkę kroimy w plastry
- Parówkę kroimy krótkie, podłużne plastry
- Z mozzarelli wycinamy kółka
- Z marchewki odcinamy cienki pasek (na uśmiech)
- Pieczywo kroimy na pół i smarujemy obie połówki tłuszczem
- Na talerzu rozkładamy sałatę, kładziemy jedną połówkę pieczywa, nakładamy szynkę, przykrywamy drugą połówką pieczywa i dekorujemy pozostałymi składnikami, tak jak na załączonym obrazku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych kanapek.
Autor
Lista składników
- Fińskie pieczywo owsiane (okrągłe) (100 g)
- Parówka drobiowa (25 g)
- Pomidor koktajlowy (20 g)
- Szynka wieprzowa wędzona (20 g)
- Sałata karbowana (10 g)
- Masło (7 g)
- Ser Mozzarella (4 g)
- Oliwki czarne (1 g)
- Marchew (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.