Kanapka dziecięca – kotek z szynką
Kanapka dziecięca – kotek z szynką
Przygotowanie
- Z sera wycinamy kółko i małe trójkąciki
- Z szynki wycinamy półokrąg, a z niego pasek na kształt ogonka
- Salami kroimy w paski na kształt kocich wąsów
- Oliwkę kroimy na pół i wycinamy z niej mały kawałek na kształt noska
- Z pomidora wycinamy mały kawałek na kształt języka
- Ogórka obieramy i wycinamy z niego małe kółka
- Parówkę kroimy w plastry
- Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt kotka, tak jak na załączonym obrazku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych kanapek.
Autor
Lista składników
- Chleb żytni na zakwasie (35 g)
- Ser żółty (20 g)
- Szynka wieprzowa wędzona (20 g)
- Salami (6 g)
- Sałata masłowa (5 g)
- Parówka drobiowa (5 g)
- Oliwki czarne (3 g)
- Kapary (1 g)
- Pomidor (1 g)
- Ogórek długi (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.