Kanapka dziecięca – hipopotam
Kanapka dziecięca – hipopotam
Przygotowanie
- Na kromki nakładamy ser
- Oliwki kroimy w plastry na kształt oczek i nozdrzy
- Z ogórka wycinamy kawałki na kształt nóżek
- Marchew obieramy i wycinamy kawałki na kształt zębów
- Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt hipopotama, tak jak na załączonym obrazku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych kanapek.
Autor
Lista składników
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (70 g)
- Ser żółty (30 g)
- Ogórek długi (5 g)
- Marchew (5 g)
- Oliwki zielone (3 g)
- Oliwki czarne (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.