Kalafior z pomidorami w sosie ziołowym
Kalafior z pomidorami w sosie ziołowym
Przygotowanie
- Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki
- Zieleninę drobno siekamy
- Kalafior dzielimy na różyczki
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę
- Dodajemy zieleninę i pomidory, mieszamy i gotujemy przez ok. 10 minut na średnim ogniu (nie doprowadzamy do wrzenia)
- Dodajemy kalafior i przyprawy (sól i pieprz), mieszamy i gotujemy przez ok. 10-12 minut (do miękkości)
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z kalafiorem.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Kalafior (500 g)
- Pomidor w puszce (375 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Czosnek (15 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
- Bazylia (świeża) (3 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.