Kala-mniaki
Kala-mniaki
Przygotowanie
- Kalafior gotujemy do miękkości i odcedzamy.
- Następnie całość miksujemy, doprawiamy solą i pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki lub dozwolonymi ziołami
- Wykładamy do brytfanki wyłożonej papierem i posmarowanej olejem kokosowym.
- Zapiekamy w piekarniku do czasu, aż woda wyparuje a kalafior się przyrumieni.
- Gorące nakładamy na talerz np. łyżką lodów w kształcie kulek.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Kalafior (800 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (24 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.