Jesienna sałatka z dynią
Jesienna sałatka z dynią
Przygotowanie
- Rozgrzewamy piekarnik do 200°C
- Dynię kroimy na pół, wydrążamy łyżką nasiona
- Smarujemy dynię rozpuszczonym masłem ghee oraz doprawiamy solą i pieprzem
- Dynię pieczemy 40 minut do miękkości
- Miąższ upieczonej dyni kroimy w kostkę
- Do miski dodajemy ugotowaną komosę ryżową, dynię, rukole,pestki granatu, pestki słonecznika i łyżeczkę oliwy.
- Całość doprawiamy solą i pieprzem, następnie mieszamy wszystkie składniki
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia sałatek.
Autor
Lista składników
- Dynia piżmowa (500 g)
- Komosa ryżowa biała (90 g)
- Pestki słonecznika obrane (60 g)
- Granat (40 g)
- Rukola (40 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.