fbpx
Szukaj
open close

Jarmuż z komosą ryżową

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce0ed5477-045b-477e-8806-5d4c152fc361
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Jarmuż z komosą ryżową

Przygotowanie

  • Komosę płuczemy na sitku pod gorącą wodą
  • Zalewamy 2 szklankami wrzątku i gotujemy na małym ogniu około 15 minut
  • W międzyczasie jarmuż oczyszczamy i rwiemy liście na niewielkie kawałki
  • Cebulę kroimy w kostkę, a marchew w plasterki
  • Na patelni rozpuszczamy tłuszcz, szklimy cebulę, dodajemy jarmuż i marchew
  • Dusimy na małym ogniu przez 10-15 minut, mieszając co jakiś czas
  • Podajemy z kaszą jaglaną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z komosą ryżową.

Autor

Kamila Lipowicz
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (250 ml)
  • Jarmuż (150 g)
  • Cebula (105 g)
  • Komosa ryżowa biała (80 g)
  • Marchew (45 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pierś indyka z komosą ryżową i awokado

Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Mięso oczyszczamy i posypujemy przyprawami z każdej strony Na patelni rozgrzewamy (…)

WIĘCEJ >

Komosa ryżowa z dynią, pieczarkami i warzywami

Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy (…)

WIĘCEJ >

Komosa ryżowa z warzywami – orientalnie

Komosę gotujemy zgodnie z etykietą Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym Po kilku minutach dodajemy ząbek czosnku (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z komosy ryżowej

Komosę wsypujemy na sito i płuczemy pod zimną bieżącą wodą Przepłukaną komosę wrzucamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy 15 (…)

WIĘCEJ >