Jarmuż z komosą ryżową
Jarmuż z komosą ryżową
Przygotowanie
- Komosę płuczemy na sitku pod gorącą wodą
- Zalewamy 2 szklankami wrzątku i gotujemy na małym ogniu około 15 minut
- W międzyczasie jarmuż oczyszczamy i rwiemy liście na niewielkie kawałki
- Cebulę kroimy w kostkę, a marchew w plasterki
- Na patelni rozpuszczamy tłuszcz, szklimy cebulę, dodajemy jarmuż i marchew
- Dusimy na małym ogniu przez 10-15 minut, mieszając co jakiś czas
- Podajemy z kaszą jaglaną
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z komosą ryżową.
Autor
Lista składników
- Woda (250 ml)
- Jarmuż (150 g)
- Cebula (105 g)
- Komosa ryżowa biała (80 g)
- Marchew (45 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.