fbpx
Szukaj
open close

Jajo z awokado i szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb212c6e5-86de-4a2b-a786-fb51b1cc2ab0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Jajo z awokado i szpinakiem

Przygotowanie

  • Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 4 minuty (na pół miękko)
  • Awokado obieramy i kroimy w paski
  • Na talerzu układamy szpinak, a obok kładziemy awokado i całość polewamy tłuszczem oraz posypujemy przyprawami
  • Jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół na szpinaku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (102 g)
  • Awokado (70 g)
  • Szpinak (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kiełbaski, jaja i chleb

Kiełbasę nacinamy z każdej strony na skos w 4-5 miejscach Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy kiełbasę i smażymy z każdej (…)

WIĘCEJ >

Jajo w naleśniku gryczanym

W garnku rozpuszczamy tłuszcz, a następnie wyłączamy kuchenkę Dodajemy pozostałe składniki (1/3 ilości jaj), całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na (…)

WIĘCEJ >

Jajo na miękko, szynka parmeńska, szparagi

Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy (…)

WIĘCEJ >

Jajo na miękko i fasolka szparagowa

Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Jaja (…)

WIĘCEJ >

Jajo sadzone na szpinaku z papryką

Paprykę kroimy w paski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy paprykę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy szpinak oraz przyprawy (…)

WIĘCEJ >