Jajo w naleśniku gryczanym
Jajo w naleśniku gryczanym
Przygotowanie
- W garnku rozpuszczamy tłuszcz, a następnie wyłączamy kuchenkę
- Dodajemy pozostałe składniki (1/3 ilości jaj), całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut
- Rozgrzewamy patelnię i smarujemy małą ilością tłuszczu
- Naleśniki smażymy przez ok. 3-4 minuty z jednej strony, następnie obracamy na drugą stronę, wybijamy jajo i smażymy do momentu ścięcia się białka (ok. 3-4 minuty)
- Zawijamy brzegi naleśnika (jak na załączonym obrazku) i przenosimy na talerz
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jaj.
Autor
Lista składników
- Woda (250 ml)
- Jajo kurze (153 g)
- Mąka gryczana (75 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Sól kłodawska (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.