Jajo smażone z boczkiem
Jajo smażone z boczkiem
Przygotowanie
- Rozgrzewamy patelnię
- Kładziemy plastry boczku, podsmażamy i wytapiamy z nich tłuszcz
- Obok podsmażonego boczku wybijamy jaja i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białek)
- Boczek wraz z jajami przenosimy na talerz
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia jaj na różne sposoby.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (102 g)
- Boczek wieprzowy wędzony (30 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.