Jajo sadzone, boczek, ser żółty, awokado i rukola
Jajo sadzone, boczek, ser żółty, awokado i rukola
Przygotowanie
- Awokado obieramy, kroimy w plastry i układamy na talerzu
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wybijamy jajo i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białka)
- Obok jaja kładziemy plastry boczku i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty (do momentu, aż staną się chrupiące)
- Wszystkie składniki układamy na talerzu obok awokado (tak jak na załączonym obrazku)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia jaj sadzonych z innymi dodatkami.
Autor
Lista składników
- Awokado (70 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Boczek wieprzowy wędzony (30 g)
- Ser żółty (30 g)
- Rukola (20 g)
- Masło klarowane ghee (7 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.