fbpx
Szukaj
open close

Jajo na miękko i fasolka szparagowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3134962d-c0bc-40ee-8c64-c20109668632
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Jajo na miękko i fasolka szparagowa

Przygotowanie

  • Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy
  • Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty (na miękko)
  • Następnie jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół na talerzu
  • Obok jaj nakładamy fasolkę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jaj.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (200 g)
  • Jajo kurze (153 g)
  • Sól kłodawska (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Jajo zielononóżki zapiekane w awokado z bekonem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Boczek kroimy w drobną kostkę Awokado kroimy wzdłuż (…)

WIĘCEJ >

Kasza gryczana, awokado, jajo, szpinak

Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez (…)

WIĘCEJ >

Jajo na miękko, szynka parmeńska, szparagi

Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy (…)

WIĘCEJ >

Jajo z awokado i szpinakiem

Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 4 minuty (na pół miękko) Awokado obieramy i kroimy w paski Na talerzu (…)

WIĘCEJ >

Jajo smażone z boczkiem

Rozgrzewamy patelnię Kładziemy plastry boczku, podsmażamy i wytapiamy z nich tłuszcz Obok podsmażonego boczku wybijamy jaja i smażymy przez ok. (…)

WIĘCEJ >