Jajko w koszulce z pieczarek
Jajko w koszulce z pieczarek
Przygotowanie
- Dwie pieczarki czyścimy, wydrążamy środek, przyprawiamy i skrapiamy oliwą
- Układamy na blaszcze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia
- Wykładamy plastrami boczku
- Do środka wbijamy jajko
- Doprawiamy solą i pieprzem
- Nagrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C przez około 25 minut
- Zapiekamy
- Podajemy ze świeżym jarmużem, pomidorem, bazylią i polane olejem MCT
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jaj w koszulkach.
Autor
Lista składników
- Pieczarka portobello (220 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Pomidor (85 g)
- Jarmuż (60 g)
- Boczek wieprzowy wędzony (40 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Bazylia (świeża) (6 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.