Jajka zapiekane w awokado
Jajka zapiekane w awokado
Przygotowanie
- Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C
- Awokado obieramy ze skóry
- Przekrawamy wzdłuż na pół i wyrzucamy pestkę
- Odcinamy delikatnie dół awokado, w ten sposób, żeby mogło stać poziomo i się nie przewracało
- Lekko solimy i pieprzymy
- Wybijamy jajko do miseczki
- Ostrożnie nabieramy łyżką żółtko i umieszczamy w otworze po pestce
- Dodajemy trochę białka
- Tak samo robimy z druga połówką awokado
- Wkładamy do piekarnika na 8-10 min
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne potrawy z awokado.
Autor
Lista składników
- Awokado (140 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.