Jajka w sosie szpinakowym
Jajka w sosie szpinakowym
Przygotowanie
- Jajka gotujemy na półtwardo (wrzucamy do gotującej się, osolonej wody na 4 minuty). Po tym czasie wkładamy je do miski z zimną wodą
- Szpinak podsmażamy na maśle z curry
- Do szpinaku dolewamy odrobinę wody i mleko kokosowe. Gotujemy około 10 minut ciągle mieszając
- Zawartość garnka blendujemy na sos. Jeśli potrzeba, jeszcze chwilę gotujemy do redukcji wody
- Jajka obieramy ze skorupek i podajemy zanurzone w sosie
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (153 g)
- Szpinak (50 g)
- Mleko kokosowe (30 ml)
- Woda (30 ml)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Curry w proszku (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.