Jajecznika ze szparagami
Jajecznika ze szparagami
Przygotowanie
- Szparagi umyć, odłamać twarde końcówki i pokroić na 1-2 cm kawałki.
- W małym garnku zagotować lekko osoloną wodę i wrzucić pokrojone szparagi.
- Gotować 3-4 minuty, odcedzić i od razu przełożyć do baaardzo zimnej wody.
- Po chwili ponownie odcedzić.
- Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła klarowanego, wrzucić odcedzone, pokrojone i obgotowane szparagi.
- Smażyć 1-2 minuty, wbić jajka i smażyć do momentu, aż jajecznica będzie gotowa.
- Przed podaniem posolić i oprószyć pieprzem.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (153 g)
- Szparag zielony (120 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.