fbpx
Szukaj
open close

Jajecznika ze szparagami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c73745e16-0ff6-4180-80f7-437d5fddd1f9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Jajecznika ze szparagami

Przygotowanie

  • Szparagi umyć, odłamać twarde końcówki i pokroić na 1-2 cm kawałki.
  • W małym garnku zagotować lekko osoloną wodę i wrzucić pokrojone szparagi.
  • Gotować 3-4 minuty, odcedzić i od razu przełożyć do baaardzo zimnej wody.
  • Po chwili ponownie odcedzić.
  • Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła klarowanego, wrzucić odcedzone, pokrojone i obgotowane szparagi.
  • Smażyć 1-2 minuty, wbić jajka i smażyć do momentu, aż jajecznica będzie gotowa.
  • Przed podaniem posolić i oprószyć pieprzem.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (153 g)
  • Szparag zielony (120 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Jajecznica z pieczarkami i szpinakiem

Pieczarki obieramy i kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło) Wrzucamy pieczarki i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Jajecznica z brokułem i grzybami

W garnku gotujemy brokuły we wrzącej wodzie bez przykrycia – ok. 10 minut. W tym samym czasie na rozgrzaną patelnię (…)

WIĘCEJ >