Jajecznica z pomidorem
Jajecznica z pomidorem
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
- Kiełbasę kroimy w kostkę
- Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Dodajemy kiełbasę i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
- Do miski wybijamy jaja, dolewamy mleko, dodajemy sól i delikatnie roztrzepujemy widelcem
- Na patelnię dodajemy pomidory i dusimy do momentu odparowania nadmiaru soku
- Wylewamy masę jajeczną, mieszamy i smażymy do momentu uzyskania pożądanej konsystencji
- Gotową jajecznicę nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jajecznicy.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (459 g)
- Pomidor (340 g)
- Kiełbasa śląska (250 g)
- Cebula (250 g)
- Mleko kokosowe (30 ml)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Szczypiorek (10 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.