Jajecznica z pieczarkami i szpinakiem
Jajecznica z pieczarkami i szpinakiem
Przygotowanie
- Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło i olej)
- Wrzucamy pieczarki i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Dodajemy szpinak i dusimy przez ok. 2-3 minuty (do momentu, aż „zwiędnie”)
- Wybijamy jaja, dodajemy przyprawy, mieszamy i smażymy do momentu uzyskania pożądanej konsystencji
- Pomidora kroimy w cząstki
- Na talerzu układamy warzywa i skrapiamy tłuszczem (oliwą), a obok nakładamy jajecznicę
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jajecznicy.
Jajecznicę możesz podawać z dodatkiem pieczywa np. grzanek.
Autor
Lista składników
- Pomidor (170 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Pieczarka (świeża) (80 g)
- Szpinak (50 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Olej MCT (10 ml)
- Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.