Jajecznica po hindusku
Jajecznica po hindusku
Przygotowanie
- Cebulę kroimy na drobne kawałki i podsmażamy na maśle do momentu, aż się zeszkli i zacznie robić się złota.
- Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy, smażymy parę minut.
- Dodajemy szpinak i po chwili wlewamy roztrzepane jaja, solimy i smażymy do uzyskania pożądanej konsystencji.
- Pomidorki też możemy usmażyć tuż przed dodaniem szpinaku.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jajecznicy.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (153 g)
- Pomidor koktajlowy (100 g)
- Cebula (50 g)
- Szpinak (20 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Kmin rzymski (1 g)
- Kurkuma w proszku (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.