Jaja sadzone z natką pietruszki i chili
Jaja sadzone z natką pietruszki i chili
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
- Chili kroimy w plastry
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę z chili podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białek)
- Jaja posypujemy listkami natki
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jaj sadzonych.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (153 g)
- Cebula (50 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Chili (10 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.