Jaja sadzone na brukselce i pieczarkach
Jaja sadzone na brukselce i pieczarkach
Przygotowanie
- Brokselkę gotujemy w garnku ok. 10 minut i odcedzamy
- W międzyczasie na patelni rozpuszczamy olej kokosowy
- Dodajemy pokrojone w półksiężyce pieczarki i dusimy 10 minut.
- Dodajemy brukselkę i mieszamy
- Następnie wybijamy jajka
- Smażymy przez około 3-4 minuty do momentu aż białka będą ścięte
- Wykładamy na talerz
- Doprawiamy solą i pieprzem lub innymi dozwolonymi przyprawami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (204 g)
- Pieczarka (świeża) (160 g)
- Brukselka (135 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.