Jaja sadzone na boczku

Jaja sadzone na boczku
Przygotowanie
- Rozgrzewamy patelnię
- Kładziemy plastry boczku i podsmażamy do momentu, aż stanie się chrupiący i wytopi się z niego tłuszcz
- Następnie wybijamy jaja i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białek)
- Jaja z boczkiem przenosimy na talerz i posypujemy przyprawami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz ram propozycje przyrządzenia jaj sadzonych z innymi dodatkami.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (153 g)
- Boczek wieprzowy wędzony (45 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.