fbpx
Szukaj
open close

Jaja na twardo i surówka z rukoli

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd229a894-cb31-499e-bb72-81fb380a4f77
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Jaja na twardo i surówka z rukoli

Przygotowanie

  • Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo)
  • Pomidorki kroimy na pół
  • Paprykę kroimy w grubą kostkę
  • Ogórka i rzodkiewkę kroimy w pół plastry
  • Do miski wrzucamy wszystkie warzywa, dodajemy tłuszcz oraz przyprawy i delikatnie mieszamy
  • Jaja odcedzamy i obieramy ze skorupki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jaj.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (153 g)
  • Rukola (60 g)
  • Pomidor koktajlowy (60 g)
  • Papryka czerwona (55 g)
  • Ogórek długi (45 g)
  • Rzodkiewka (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Jaja na miękko, boczek, sałata, pomarańcza

Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty (na miękko) Boczek kroimy w kostkę Rozgrzewamy patelnię Wrzucamy boczek (…)

WIĘCEJ >

Jajo na miękko i fasolka szparagowa

Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Jaja (…)

WIĘCEJ >

Jaja na twardo na szpinaku

Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 6-7 minut (na twardo) Następnie jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na (…)

WIĘCEJ >

Jajo sadzone, boczek, ser żółty, awokado i rukola

Awokado obieramy, kroimy w plastry i układamy na talerzu Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wybijamy jajo i smażymy przez ok. 3-4 (…)

WIĘCEJ >

Jaja po benedyktyńsku (poszetowe) na pieczarkach duszonych z koprem włoskim i szpinakiem

Pieczarki kroimy na cząstki Koper włoski kroimy w półksiężyce Por kroimy wzdłuż i myjemy w środku, żeby nie było piasku (…)

WIĘCEJ >