Jaja na twardo i surówka z rukoli
Jaja na twardo i surówka z rukoli
Przygotowanie
- Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo)
- Pomidorki kroimy na pół
- Paprykę kroimy w grubą kostkę
- Ogórka i rzodkiewkę kroimy w pół plastry
- Do miski wrzucamy wszystkie warzywa, dodajemy tłuszcz oraz przyprawy i delikatnie mieszamy
- Jaja odcedzamy i obieramy ze skorupki
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jaj.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (153 g)
- Rukola (60 g)
- Pomidor koktajlowy (60 g)
- Papryka czerwona (55 g)
- Ogórek długi (45 g)
- Rzodkiewka (30 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.