Jaja na miękko, boczek, sałata, pomarańcza
Jaja na miękko, boczek, sałata, pomarańcza
Przygotowanie
- Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty (na miękko)
- Boczek kroimy w kostkę
- Rozgrzewamy patelnię
- Wrzucamy boczek i podsmażamy przez ok. 10 minut (na skwarki)
- Pomarańczę obieramy i dzielimy na cząstki
- Do miski wkładamy sałatę, a na wierzch kładziemy cząstki pomarańczy
- Skwarki przenosimy na talerz, a jaja podajemy w kielichach
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (153 g)
- Pomarańcza (120 g)
- Boczek wieprzowy wędzony (60 g)
- Sałata masłowa (25 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.