fbpx
logo
Szukaj
open close

Jagody z kruszonką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdeb997ae-5d10-4950-9d46-9b452e75b6c8
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Jagody z kruszonką

Przygotowanie

Jagody

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Do rondla wkładamy miód i podgrzewamy przez ok. 1-2 minuty (do momentu, aż się rozpuści)
  • Następnie przelewamy miód do naczynia żaroodpornego, dodajemy jagody i mieszamy
  • Jagody posypujemy kruszonką i wkładamy do piekarnika na ok. 25-30 minut

Kruszonka

  • Mąkę mieszamy ze słodzikiem
  • Tłuszcz kroimy na kawałki, dodajemy do mąki i rozcieramy palcami tak, aby uformowały się niewielkie grudki
  • Dodajemy ekstrakt i ciasto kruszymy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z jagodami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

Jagody

  • Jagoda leśna (600 g)
  • Miód lipowy (24 g)

Kruszonka

  • Mąka orkiszowa (120 g)
  • Masło (60 g)
  • Cukier trzcinowy (40 g)
  • Wanilia – ekstrakt (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kobler jagodowy

Nadzienie jagodowe W rondlu mieszamy mąkę z wodą, doprowadzamy do wrzenia i mieszamy do momentu, aż zgęstnieję Dodajemy borówki, mieszamy (…)

WIĘCEJ >

Babeczki z jagodami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dosypujemy cukier i mieszamy Do (…)

WIĘCEJ >

Kokosowy makaron z jagodami i płatkami migdałów

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Do osobnego garnka wlewamy mleko, dodajemy jagody ze słodzikiem i gotujemy (…)

WIĘCEJ >

Gryczanka z jogurtem i jagodami

Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Dodajemy jogurt, mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut Dodajemy jagody i (…)

WIĘCEJ >

Smoothie jagodowo – bananowe

Banany, świeże lub mrożone jagody, nasiona chia, miód, (opcjonalnie Macę i Ashwagandhę) miksujemy na gładki krem Przelewamy do miseczki i (…)

WIĘCEJ >