Jagodowy pudding z tapioki
![GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c85fa37d5-1e91-4a3a-872c-fe5db4b4aab7 GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c85fa37d5-1e91-4a3a-872c-fe5db4b4aab7](https://www.ajwendieta.pl/wp-content/uploads/2020/03/GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c85fa37d5-1e91-4a3a-872c-fe5db4b4aab7.jpg)
![GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c85fa37d5-1e91-4a3a-872c-fe5db4b4aab7 GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c85fa37d5-1e91-4a3a-872c-fe5db4b4aab7](https://www.ajwendieta.pl/wp-content/uploads/2020/03/GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c85fa37d5-1e91-4a3a-872c-fe5db4b4aab7.jpg)
Jagodowy pudding z tapioki
Przygotowanie
- Tapiokę zalać mlekiem i odstawić na 2 godziny.
- Następnie zagotować ją do wchłonięcia całego mleka.
- Dodać stevię, wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
- Większą część jagód zmiksować, pozostawić kilka do ozdoby.
- Ostudzoną tapiokę przełożyć do słoiczka, następnie mus jagodowy, kolejną warstwę tapioki i musu.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia puddingów.
Autor
Lista składników
- Jagoda leśna (250 g)
- Mleko kokosowe (250 ml)
- Tapioka (60 g)
- Stewia mielona (10 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.