fbpx
Szukaj
open close

Jagnięcina po jamajsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccaad1096-f62a-47fa-8165-ea1d689c945c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Jagnięcina po jamajsku

Przygotowanie

  • Mięso kroimy na kotlety i wkładamy do płaskiego naczynia
  • Do miski wsypujemy przyprawy (ziele angielskie, cynamon, pieprz i sól) i dokładnie mieszamy
  • Następnie posypujemy mięso z każdej strony przyprawami, przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na ok. 3 godz.
  • Po tym czasie wyciągamy mięso z lodówki i odkładamy na ok. 30 minut, aby osiągnęły temp. pokojową
  • Rozgrzewamy patelnię grillową i smarujemy lekko tłuszczem
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 4 minuty z każdej strony
  • Usmażone mięso przenosimy na talerz, przykrywamy folią na ok. 5 minut, a następnie podajemy z cząstkami cytryny

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia jagnięciny.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jagnięcina comber (1200 g)
  • Cytryna (80 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól morska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Cynamon mielony (1.5 g)
  • Ziele angielskie mielone (0.5 g)
  • Pieprz kajeński (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Naczynie płaskie, Nóż, Patelnia grillowa, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kotlety jagnięce z sosem oliwkowym

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do (…)

WIĘCEJ >

Duszona jagnięcina z fasolą

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem, dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Curry z jagnięciną i szpinakiem

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w kostkę W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i (…)

WIĘCEJ >

Jagnięcina z rozmarynem i czosnkiem

Udziec powinien być w jednym kawałku Czosnek kroimy na pół W udźcu robimy kilka nacięć i w każde nacięcie wkładamy (…)

WIĘCEJ >

Mocno rozgrzewający gulasz jagnięcy

Mięso płuczemy, osuszamy za pomocą papierowego ręcznika i kroimy na drobne kawałki. Posypujemy łyżeczką soli himalajskiej. W garnku z grubym (…)

WIĘCEJ >