Jabłko zapiekane z bananami, wiśniami i cynamonem
Jabłko zapiekane z bananami, wiśniami i cynamonem
Przygotowanie
- Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni
- Jabłko kładziemy na desce „ogonkiem” w górę
- Odcinamy wierzchołek, tak z 0,5 cm
- Kulkownicą do owoców lub łyżeczką wydrążamy gniazdo nasienne i pestki
- Banana kroimy w plasterki i wrzucamy do miseczki
- Z wiśni wyjmujemy pestki i dodajemy do bananów
- Posypujemy cynamonem i mieszamy
- Nakładamy nasz miks do otworu w jabłku
- Jabłko kładziemy na blaszce lub naczyniu żaroodpornym i pieczemy 20 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.
Autor
Lista składników
- Jabłko (180 g)
- Banan (40 g)
- Wiśnia (świeża) (12 g)
- Cynamon mielony (2 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.