Jabłka w papilotach z wanilią i cynamonem
Jabłka w papilotach z wanilią i cynamonem
Przygotowanie
- Jabłka obieramy i wydrążamy gniazda nasienne
- Następnie skrapiamy jabłka sokiem z cytryny, aby nie ściemniały
- Z papieru do pieczenia wycinamy kwadraty o boku ok. 40 cm i kładziemy je na blat
- Na każdy kwadrat kładziemy jabłko, a do wnętrza jabłek wlewamy płynny miód
- Laskę wanilii przekrawamy wzdłuż na pół, a następnie każdą połówkę przekrawamy w poprzek na pół
- Do każdego jabłka wkładamy kawałek laski wanilii, oprószamy cynamonem i formujemy z papieru papiloty
- Jabłka gotujemy na parze przez ok. 15 minut
- Ugotowane jabłka podajemy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z jabłkami.
Autor
Lista składników
- Jabłko (720 g)
- Miód lipowy (48 g)
- Sok z cytryny (bio) (36 ml)
- Wanilia – laska (3 g)
- Cynamon mielony (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.