Jabłka nadziewane kokosową komosą
Jabłka nadziewane kokosową komosą
Przygotowanie
- Komosę ryżową płuczemy i przelewamy wrzątkiem
- Gotujemy ją w szklance mleka kokosowego oraz szklance wody
- Pomarańczę myjemy bardzo ciepłą wodą i szorujemy
- Z tak umytej pomarańczy ścieramy skórkę na tarce o drobnych oczkach
- Laskę wanilii kroimy na pół i za pomocą noża wyjmujemy z niej ziarenka
- W momencie, gdy kasza wciągnie większość płynu dodajemy żurawinę, skórkę z pomarańczy, ziarenka wanilii ,cynamon i miód
- Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C
- Jabłka myjemy
- Odcinamy górną część jabłka (około 2 cm)
- Wydrążamy gniazdo nasienne
- Jabłka napełniamy gotowym nadzieniem
- Przykrywamy odciętą częścią jabłka
- Wkładamy do piekarnika
- Pieczemy około 30 minut lub do momentu,kiedy jabłka będą miękkie
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Jabłko (350 g)
- Mleko kokosowe (125 ml)
- Woda (100 ml)
- Komosa ryżowa biała (50 g)
- Żurawina suszona (40 g)
- Miód lipowy (6 g)
- Pomarańcza – skórka (6 g)
- Wanilia – laska (1 g)
- Cynamon mielony (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.