Indyk z ryżem z kalafiora
Indyk z ryżem z kalafiora
Przygotowanie
- Mięso kroimy w mniejsze kawałki
- Podsmażamy mięso przez około 10 minut
- Kalafior dzielimy na małe różyczki, wkładamy do osobnego naczynia, a następnie miksujemy
- Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu
- Umieszczamy przygotowany ryż z kalafiora, doprawiamy i smażymy około 2-3 minuty
- Wykładamy wszystko na talerz
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z dodatkiem kalafiora.
Autor
Lista składników
- Kalafior (400 g)
- Indyk pierś (270 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.