Indyk z grzybami
Indyk z grzybami
Przygotowanie
- Grzyby kroimy na małe kawałki, a indyka w kostkę.
- Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone borowiki i mięso.
- Podlewamy mlekiem kokosowym i dusimy przez 30 minut, co jakiś czas mieszając.
- Doprawiamy solą i pieprzem.
- Możemy użyć takżę suszonych grzybów, namaczając je chwilę we wrzątku.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Indyk pierś (570 g)
- Borowik (świeży) (120 g)
- Mleko kokosowe (30 ml)
- Masło klarowane ghee (25 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.