Indyk duszony z warzywami
Indyk duszony z warzywami
Przygotowanie
- Czosnek obieramy i kroimy w kostkę
- Cebulę oraz por obieramy i kroimy w piórka
- Mięso i pieczarki kroimy w kostkę
- Paprykę kroimy w słupki
- Marchew oraz seler obieramy i kroimy w słupki
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę
- Dodajemy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty (do momentu, aż się zeszkli)
- Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 6-7 minut (do momentu, aż przestanie być surowe)
- Dodajemy przyprawy, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1 minutę
- Dodajemy pozostałe warzywa, przykrywamy pokrywką i dusimy przez ok. 20 minut
- Na koniec dolewamy wodę i mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia indyka.
Autor
Lista składników
- Papryka czerwona (690 g)
- Indyk pierś (450 g)
- Pieczarka (świeża) (200 g)
- Por (140 g)
- Woda (125 ml)
- Cebula (105 g)
- Seler korzeń (100 g)
- Marchew (45 g)
- Czosnek (10 g)
- Sól morska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1 g)
- Curry w proszku (1 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
- Papryka ostra mielona (proszek) (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.