Hummus
Hummus
Przygotowanie
- Ciecierzycę wsypujemy do miski, zalewamy wodą i odstawiamy na ok. 8 godz. (a najlepiej na całą noc)
- Po tym czasie ciecierzycę odcedzamy, przesypujemy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości (ok. 1 godz.)
- Następnie ciecierzycę odcedzamy, dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie blendujemy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia hummusów.
Autor
Lista składników
- Ciecierzyca – ziarno (500 g)
- Bulion jarski (100 ml)
- Sok z cytryny (bio) (24 ml)
- Oliwa z oliwek extra virgin (15 ml)
- Miód lipowy (12 g)
- Papryka pepperoni czerwona (5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
- Zioła prowansalskie (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.