Hot-Dog
Hot-Dog
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
- Parówkę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 3-5 minut
- Pomidora i ogórka kroimy w kostkę o boku ok. 1-1,5 cm
- Cebulę obieramy, kroimy w plasterki i dzielimy plasterki na części
- Sałatę rwiemy na kawałki
- Bułkę kroimy wzdłuż tak, aby połówki pozostały złączone jednym, dłuższym bokiem
- Następnie wkładamy bułkę do piekarnika na kilka minut, aż bułka się lekko zarumieni
- Do środka bułki wkładamy parówkę i warzywa i polewamy ketchupem
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia hot-dogów.
Autor
Lista składników
- Bagietka (60 g)
- Parówka wieprzowa (45 g)
- Pomidor (45 g)
- Ogórek kiszony (45 g)
- Ketchup (15 g)
- Cebula czerwona (10 g)
- Sałata karbowana (10 g)
- Musztarda (10 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.