Halibut gotowany w mleku kokosowym z brokułami na makaronie z kalarepy
Halibut gotowany w mleku kokosowym z brokułami na makaronie z kalarepy
Przygotowanie
- Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez spiromat – uzyskujemy makaron
- Rybę lekko solimy i pieprzymy
- Do rondla lub głebokiej patelni wlewamy mleko kokosowe
- Dodajemy rybę
- Wyciskamy sok z cytryny
- Gotujemy 12 min na małym ogniu
- Wyjmujemy rybę na talerz
- Dodajemy do mleka ugotowane brokuły i makaron
- Mieszamy, podgrzewamy 2 min
- Nakładamy makaron obok ryby
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia halibuta.
Autor
Lista składników
- Halibut (świeży) (180 g)
- Kalarepa (165 g)
- Brokuł (100 g)
- Mleko kokosowe (100 ml)
- Cebula (50 g)
- Cytryna (40 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.