Gulasz z ziemniakami
Gulasz z ziemniakami
Przygotowanie
- Mięso kroimy w kostkę i posypujemy przyprawami
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 5-6 minut
- Cebulę obieramy, drobno siekamy, dorzucamy do mięsa i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Całość zalewamy wrzątkiem (tak aby pokryć mięso), przykrywamy pokrywką i dusimy przez ok. 45 minut (do miękkości mięsa)
- Cukinię oraz ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę
- Paprykę kroimy w kostkę
- Do garnka z mięsem dodajemy warzywa i gotujemy przez ok. 15 minut (do miękkości ziemniaków)
- Następnie dodajemy koncentrat oraz przyprawy, całość dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze przez ok. 10 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gulaszy.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina schab (surowy) (1000 g)
- Woda (1000 ml)
- Ziemniak (375 g)
- Cukinia zielona (300 g)
- Papryka czerwona (230 g)
- Cebula (210 g)
- Przecier pomidorowy (200 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
- Zioła prowansalskie (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.