Gulasz z szynką, pieczarkami i porem
Gulasz z szynką, pieczarkami i porem
Przygotowanie
- Por kroimy w pół plastry (tylko białą część)
- Czosnek obieramy i drobno siekamy
- Pieczarki kroimy w plasterki
- Mięso kroimy w kostkę
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy por, czosnek oraz przyprawy (liść laurowy) i smażymy przez ok. 2-3 minuty
- Dodajemy pieczarki i smażymy przez ok. 2-3 minuty
- Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 5 minut
- Dolewamy bulion, dodajemy pomidory i zagotowujemy
- Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 25-30 minut
- Zieleninę drobno siekamy
- Dodajemy zieleninę oraz przyprawy (sól i pieprz) i dokładnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszów.
Gulasz możesz podawać ze świeżym pieczywem.
Autor
Lista składników
- Pomidor w puszce (400 g)
- Wieprzowina szynka (surowa) (300 g)
- Bulion mięsny (250 ml)
- Pieczarka (świeża) (200 g)
- Por (140 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól morska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Liść laurowy (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.