Gulasz z serc wieprzowych
Gulasz z serc wieprzowych
Przygotowanie
- Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę
- Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
- Serca kroimy w kostkę
- Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę
- Oddzielamy z selera każdą łodygę, myjemy i kroimy w półksiężyce
- Rozgrzewamy w garnku tłuszcz i wrzucamy pokrojone serca
- Zasmażamy 2 minuty
- Dodajemy cebulę z czosnkiem
- Zasmażamy 2 minuty
- Dodajemy resztę warzyw i pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę
- Zasmażamy 2 minuty
- Dolewamy zimnej wody, tak, żeby zakryło cały wsad w garnku
- Dodajemy liście laurowe i ziela angielskie
- Lekko solimy i pieprzymy
- Gotujemy na małym ogniu aż serca będą miękkie
- Jak nam woda wyparuje, to uzupełniamy braki zimną wodą
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki w tej potrawie odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina serce (800 g)
- Woda (600 ml)
- Pomidor (świeży) (500 g)
- Papryka czerwona (230 g)
- Cebula (świeża) (210 g)
- Seler nać (190 g)
- Marchew (świeża) (180 g)
- Pietruszka korzeń (160 g)
- Smalec z gęsi (24 g)
- Czosnek (świeży) (15 g)
- Liść laurowy (3 g)
- Ziele angielskie – ziarno (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.