Gulasz z cielęciny
Gulasz z cielęciny
Przygotowanie
- Cielęcinę kroimy w kostkę.
- Obieramy marchewki i kroimy w plastry, pomidora w kostkę.
- Rozgrzewamy na patelni masło i podsmażamy na nim mięso z warzywami przez kilka minut.
- Dodajemy przyprawy. Przekładamy zawartość patelni do misy wolnowaru i ustawiamy tryb Low (1). Podajemy po co najmniej 6 h wolnowarzenia.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gulaszu.
Autor
Lista składników
- Pomidor (340 g)
- Cielęcina łopatka (250 g)
- Marchew (220 g)
- Sok z limonki (bio) (35 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Papryka wędzona mielona (proszek) (4 g)
- Kolendra (ziele) suszona (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.